ha !! nak wat ap tuu ??

ingat anis je ker ade monyet2 ny ?? huhu~

syafiq & ??????

MUHAMAD NURSYAFIQ BIN MOHAMMAD NASIR

hai semue !!! selamat datang kedunia blogger saye !!

heyy semua ! jangan lupe follow syafiq . 6ti syafiq follow balek ohkay :)
dengan nama allah maha pemurah lagi maha mengasihani

Tuesday, December 28, 2010


arini,,aq ta taw la nak wat pe dah...da upload gamba,,pndrive plak tetinggal !! ngek tol la..huh! aq buat jela ape yg aq perlu buat,,haha~ bile layan fb tiap2 ary,,boring la jugak..tapi,,apekan daye,,ini jela yg buat aq pnye mase yg ade tok melayan bende2 ni sume ! hadoii ! haha

Thursday, December 23, 2010

hari amik result PMR 23/12/2010


tadi,,pukol 10 pagi tadi aq da besiap2 nak pg skola da ! huh! menakotkan ,,sebab arini 23/12/2010 adalah tarikh untuk amik result pmr ! berape la aq dapat kan ! ermm ??? haha~aq tunggu la alep,,ta sampai2 jugak,,da bosan tunggu dye,,aq trus jela pg lepak ngan geng2 along sume uh ! da lame cket,,aq pon pg la tunggu kat bilek grakan ! menakotkan la waktu uh..lpas tu,,pengetua pon bagi ucapan dan dye terus umumkan sape yg dapat 8a ! taon ny,,ade 9 org dapat 8a n 5 org dapat 7a 1b ! tahniah kat along,haziq,mubin,saravin,haravind,nazurah,wana,atiqah n adiba..tahniah jugak yg dapat 7a 1b uh ,,tasya,,illia,,shahirah,,fadli n azlin nafisa,tahniah taw ! huhu~best diorang kan,lpas uh,,aq pon amik result aq,ha ?? aq dapat "4a 2b 2c"alhamdullillah,aq ta penah dapat result macm ny.rezeki aq kot ! result aq same dngan ape yg aq mimpi beberapa ary yg lpas.mimpi aq jadi kenyataan laa.haha~ta peh2 ! hurmm,,,lpas uh,,aq tros balik uma..mak aq kate,,ta pe la,alhamdulillah la !! lpas ny aq na skola mane ek?? nak still ke masok teknik,,kalau nak mohon teknik,,boleh !!! hurmm,,tak taw la.aq harap,,aq dapat besedie dngan lebih awal lagi untuk masok ke alam tingkatan 4 taon dpan ! aminn..see u next year taw kawan2 !! haha~yang pinda skola taon dpan,,ingat la sypik kat cni taw ! syapik sayang korg sume ..ta kire la klas ape pon ! syapik tetap sayang kome sume..jgn la sombong2 ngan syapik taw.tahniah skali lagi kat kawan2 aq yg dapat 8a uh ! spm nanti wat lagi baik taw ! huhu ~ tahniah2 !

Sunday, December 12, 2010

di cameron..


semakin lame semakin boring laa pulak dok kat cni..x der ape2 yang nak dibuatkan sangat !! ermm,,,tak sabar nak jumpe qaseh kat uma..huhu~ermm,,,adoi..on9 fb,,boring jugak.da ary2 ngadap itu jer..boring laa jugak !


maher zain.~hold my hand~

Hold My Hand Lyrics

By: Maher Zain

I hear the flower’s kinda crying loud
The breeze’s sound in sad
Oh no
Tell me when did we become,
So cold and empty inside
Lost a way long time ago
Did we really turn out blind
We don’t see that we keep hurting each other no
All we do is just fight
Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don’t we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought
Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you
Children seem like they’ve lost their smile
On the new blooded playgrounds
Oh no
How could we ignore , heartbreaking crying sounds
And we’re still going on
Like nobody really cares
And we just stopped feeling all the pain because
Like it’s a daily basic affair
Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don’t we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought
Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you
No matter how far I might be
I’m always gonne be your neighbor
There’s only one small planet where to be
So I’m always gonna be your neighbor
We cannot hide, we can’t deny
That we’re always gonna be neighbors
You’re neighbor, my neighbor
We’re neighbors
So hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what have left behind
So hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you


Artist: Maher Zain
Album: Thank You Allah
Lyrics: Bilal Hajji
Melody: Maher Zain
Arrangement: Maher Zain
Copyright: Awakening Records 2009

Saturday, December 11, 2010

adik beradek !


ini pulak adelah adik beradik aq..pelbagai ragam,,pelbagai karenah dan bermacam2 lagi !! bile syapik dapat family yang mcm ny,syapik untung sekali..sebuah keluarga yang aman da damai !! x macam keluarga org lain,,ta mesra,,ade masalh,,selalu bertelingkahan antara satu sama lain..so,,syapik untung sangat2 !! alhamdulillah !!! syapik doakan untuk semua,,moga2,,keluarga korang berada dalam keadaan yang aman dan damai !!

Friday, December 10, 2010

<ƨʏαρικ ∂α вσяιиɢ>


waduh2,,nak buat ape lagi ny ???? bohsannye !! ermm,,taon dpan nak mohon hostel ke tak nak erk?? ermm,,mohonlaa,,dok uma lagi bosan !! bkan ade sape2 pon kat ruma tu !! ermm,,dok hostel best jugak.ramai kawan,,tapi,,,taon dpan msti ta best jugak,,ramai yg pinda..ta sukenye !! ermm,,sedeh..tapi,,nak wat mcmane,,sape suh diorg wat masalah !! haha..jahat mulot aq ny !! haha~


happy new year to everyone my followers !! huhu..walaupon belum tahun baru,,tapi syapik nak cakap awal2 kat korang sume.takot terlupe plak nanti !! huhu.."selamat tahun baru"



glitter-graphics.com



hallo semue !! bestnye dapat blog yang secantik macam ny !! ta sangke kan ?? haha~ first,,i want say to kak ieyza afiena sbab dye laa bnyak tolong syapik wat blog ny..time kaseh manyak2..dye baik sangt ! haha..bestnyr !! huhu..ermm,,tapi tadi syapik pg semayang jumaat jalan kaki jer..jaoh pon jaohlaa..asalkan dapat pahala kan..ermm..syapik ta makan lagi laa..lapo la plak..ermm..ta peh,,kemudian boleh buat !! haha..alaa,,rindu la kat qaseh..lame ta jumpe dye ny !! erm,,balik miggu dpan.lambat lagii..adoii !!

qaseh qalisya !! sayang dye..

qaseh sekarang ny da besa daa..rindu laa kat dye..coz skrg ny aq ade kat cmeron !! ermm..rindu sangt.balik nanti aq nak cubit pipi dye yang gebu tuu puas !! waaaa....
haha,,si budak qaseh ny pakai baju kuwong..come sangat !! huhu !!
qaseh ny kan sebenarnye suke sangt wane pink..baju dye melambak2 wane pink..haha..qaseh-qaseh..

my brother !!

yang ni plak,,adek aq..dye skrg ny baru tingkatan1 !!! ermm,,dye ni seorang yang pemalu..ngade2..merendah diri laa konon !! hehe~dye skolah kat ipoh !! ermm,,tujela serba sedikit tentang my family yuk !! enjoy yourself !!

Thursday, December 9, 2010

~ мʏ ℓσʌɛℓʏ ғαмιℓʏ ~

haa,,,yang ni plak kakak aq yang ketiga..dye ny,,suke sangat bergambar !! law dapat tangkap gambar,,bagi laa kat dye..ermm,,dye skrg ny tengah belaja kat kolej masterskill ipoh..dye ny da berpunye kot !! haha..melepaslaa korg !! dye ni happpening laa jugak..palin happening dalam keluarge kitorg !! best laa jugak ade kakak macm dye ny !!

~ мʏ ℓσʌɛℓʏ ғαмιℓʏ ~

ha !! ny syapik nak memperkenalkan !! ny lah my first sis !!her name~nordiana bt mohd nasir..yang syapik taw serba sedikit tntg dye ny,,hobi dye menyanyi !! suare dye sedap laa jgak..haha..sis dyana ny duk kat cmeron hingland !! kalau syapik free,,cuti2 skola,,syapik dok laa kat cmeron ny !! huhu~ umur dye skrg 24 kot !! rasenyela..ermm,,dye kerja kat mandrayu spa tanah rata cameron hingland !! dye ny,,kadang2 baik,kadang2 garang..syapik pon takot !! mcm harimau lah !!tapi,,nak dikatekan,antara 3 org kakak syapik,,dye laa pling baik ngan syapik taw !! haha..k,lah,yula serba sdikit tntang sis dyana..!
yang ni plak sis syapik yang num 2 plak..sebelh dye tuu suami dye abg fazli !! syapik panggil kakak syapik ny angah,,yang sulung tu akak..angah ny,,dye baru jer berkahwin taun lpas..dan taun ny,bulan 6 aritu,,dye baru sahaja ,elahirkan anknye yg pertama iaitu nurul qaseh qalisya..name ny nak taw sape bgi ?? haha,,sape lagi kalau bukan maklong dye..ermm,,qaseh comel sngt,,ha ! ny gambar dye pada usia 1 bulan

ha,,ny laa dye qaseh..gemok,,tembam,,syapik suke cubit pipi dye..haha~geram~ermm,,skrg ny dye baru pandai menerap..duduk pon ta pandai lagi..mult dye mmg bising..riuh satu ruma..tapi,,dye lah satu-satunye insan yg paling aq sayang !! t,,nak cubit2 lagi pipi dye..huhu~


~ тɛитαиɢ ακʋ ~

ha ! kalau korg nak taw..ny laa saye muhamad nursyafiq ..kalau korg nak kenal2 bole la..huhu~ syapik suke bekawan,asalkan kawan tu baik ,,dan kurg perkara negativ dalam diri dye !! errm,,korg nak taw ta ape hobby syapik ?? ha,,hobby syapik adalah suke mengedit gambar dan melayari internet..law ta,,dulu syapik suke melukis,,tapi,,ta taw la tetibe jer hobi melukis tuu ilang secara sedikit-demi-sedikit..tapi,,ntah laa..haha~tapika,ramai org kate syapik ny banyak kelebihan ?? btolke ?? haha..semue tu mungkin satu anugerah bagi syapik..syapik besyukor sangat2 dngan anugerah yang tuhan bagi kat syapik !! huhu,,lastly,,law nak kontek2 syapik,,bole laa amik number fon syapik ny 0175388993 ..syapik tunggu korg sume kontek syapik !! huhu~

pertama kali x tidoo !!!

korang2 semue nak taw ta?? arini,,9/12/2010,first time taw aq ta tido..nak taw kenape ?? haha~ sebap aq semangat sangat buat blog ny,,sanggup ta tido,,haha~ blog punye psal..tapi best jgak,,aq ta rase ngantok pon,,ajaib sungguh..huhu~~ ta pe lah,,mungkin ini satu pengalaman buat aq..akhirnya,,blog saye menjadi laa skit..walaupon simple,,tapi cantik taw,,dimate syapik jela.dari mate korg ta taw laa plak !! huhu~ huh !! BERJAYA JUGA AKHIRNYA !!