ha !! nak wat ap tuu ??

ingat anis je ker ade monyet2 ny ?? huhu~

syafiq & ??????

MUHAMAD NURSYAFIQ BIN MOHAMMAD NASIR

hai semue !!! selamat datang kedunia blogger saye !!

heyy semua ! jangan lupe follow syafiq . 6ti syafiq follow balek ohkay :)
dengan nama allah maha pemurah lagi maha mengasihani

Saturday, February 19, 2011

perlawanan bola tampar daerah perak tengah !!


haha,,kol 6.30 pagi aq da bangon dari tidorr weh !huhu ! semangat la katekan ! hihi...awal sangat la pulak aq bngon arini ! tapi,,ta pelah ! boring2 ! aq dengar la lagu jap ! bukak laptop n buat ape yg patot !
tup tap ! tengok2,,jam da pukol 7 lebih daa ! hah ??? hurmm,,ta peh2 ! sempat lagi ! hihi..bukan jaoh pon uma aq ngan skola ni ! kah3  ,, suspen aje ! huhu..lpas tuu ! aq pon pg la skola ! pemain2 bola tampar ta ready lagi ! sume ta berkumpul lagi ! rilek2 !
beberape minit lpas tuu ! sume pg dkat parking kereta ! tunggu cikgu yg nak bawak kitorg kesane ! lpas tu ! sume ckgu da ade ! tapi,,masalahnye sekarang ni ! badrul ta sampai lagi ! terpakse la tunggu dye ! sebelom tuu,kitorg sume berebot jersi ! haha ~ aq amik jersi number 4 ! haha..pakai jela !!! ta yah nak beria la kawan !! yg penting ade jersi ! hua2 !
da lame sangat tunggu badrul tuu ! kitorg sume naik kereta n teros pg ! tibe je kat depan pintu pagar skola ni ! dye pon smpi,,naseb baik la ! kalau tak ! tetinggal la dye ! hahahahha.....kitorg pon,,teros kan la perjalanan ! aq ,, harith,,syapik katak n fauzan naik kereta ckgu azhar ! slow jer dye bawak ! rilek jer ! pemandu berhemah la katekan ! haha...
dalam pejalann tuu,,tetibe la saket prot plak ! hampeh betol laa !! aq diam jela !! ta leh nak wat ape laa ! sampai je sane ! aq than lagi ! mlas la lagi ! tunggu,,smpai nak betol2 meletop,,baru pg ! heh !...da lame tuu ! kitorg sume pg la tukar baju kat bilek persalinn !!!sebelom tuu ! makan dulu ! ckgu ade belikan roti ngan kaya,,ade la 1oo plus 4 botol n coklat cadburry untuk jadi bahan kunyahan ! 
game kitorg bermule pkol 9 pagi ! berdebar rasenye time nak lawan tuu ! first game kitorg lawan ngan smksi !!!! kitorg kalah laa ! hurmm...30-18 ! hahah..tak peh2 ! redho jela ! tapi ,, ade lagi game yg lain !!  lpas ni,,lawan ngan smk medi plak ! aq pon ta taw skola mane tuu ! lawan jela ! haha...kitorg menang wehh  ta sangke la pulak ! huhu...banyak jugak kitorg bantai depa !!! huhu..sonok2 !!!
lpas tuu ! kitorg ta lpas jugak support budak perempuan ! diorg pon same la mcm kitorg ! first game depa kalah ! tapi,,lpas tuu menang ! kitorg sume dapat pg ke suku akhir ! huhu..alhamdulillah !!! undi2 !! kitorg akan berentao dengan skola nazrin shah laa ! dengar cite,,skola tuu hebat !! ta pelaa,,layan jela !!!!mane la taw kalau ade rezeki kan ?? hurmm....lpas je smayang zohor kat surau uitm tuu ! kitorg sume ready !!! cuak pon ade ! tapi,,,rilek jerr !! ta der ape2 pon ! huhu...jam berape ke kitorg lawan ??? hurmm,,dalam pkol 3 lebih mcm tu laa ! kitorg pon berentap !! mule2,,kitorg sume saling kejar mengejar ! tapi,,,da lame lpas tuu ! sarjana bnyak mendahului kitorg !! haiyoo ! mcmane ni ??? hurmmm,,,akhirnye !!!!!
sarjana menang sengan mate 30-18 ! tak peh2 ! kitorg redha je laa ! ta der rezeki,,nak wat mcmane kan ?? taon dpan ade lagi laa ! ta yah la nak risau !!! huhu...ade lagi satu hal ! ckgu sume marah kat kitorg sebab ta jage bole tampar elok2 ! badrul tula ! dye wat bola ilang ! lpas tuu da ilang,,kitorg yg kene marah ! heeee...!!!!!!
bola tu da la sonok ! best je main bla tuu ! da ilang ! mengong betol la !!!! hishh!!lpas tuu ! kalau ta,,,ckgu wan suruh aq,,ah sam n badrul tuu balik lambat ! dye suh kitorg tunggu ckgu salim smpai perlawanan final ! aq ta nak laa ! penat gile da ni ! kitorg pon,,terpakse la berhimpit cket ! haha..ta peh,,yg pnting dapat balik aql ! huh..sebe;um tuu,,kitorg sume singga kedai makan jap kat situu ! ckgu belanje minum ! haha...semuanye da penat ! pakat lentok je semuanye ! haha..termasok la aq ! penat tahap gaban kodd ! huhu...jadila ! dapat masok separuh akhir pon jadila !!
lpas minum tuu! kitorg pon balik ! kereta yg aq naik tuu smpai dulu !! yg lain tuu ! entah kemane pg nye ! hemmm,,,,,kereta ckgu azhar paling lmbat smapi ! diorg pg mane pon aq ta taw laa ! bejalan la tuu ! haishh ! ni yg aq dengki ni ! lolololo !
smpai je uma ! aq ta taw nak wat ape da ! tu la pasala aq buat link ni ! saje la nak kongsikan kat korg sume ! hihi.....
k la,,,,jumpe lain hari plak ek ! hihi..babai !
asalamualaikom !

Friday, February 4, 2011

MY CLASS"4SC2 2011"





bagai bidadari ! tomok



Lirik Lagu Bagai Bidadari - Tomok

Bagai sebuah cerita aku dan dia
Bermula hanya matanya yang mempersona
Dia membuatkan hari-hariku
Bagai sempurna tiada celanya
Malam ku gelisah siang ku tertanya
Jika kau tak bersama

Korus
Hadirmu bagaikan bidadari
Melengkapkan langkahku yang terhenti
Kaulah permaisuri gelap dunia tanpamu
Umpama nafasku tak berhenti
Jika kau hilang dalam hidup ini
Percayalah kasih cintaku padamu

Tak pernah hilang
Tak akan pergi

Kitakan terus bersama
Bukan untuk seketika tapi untuk selam-lama
Jangkau kasih kita hingga ke akhirnya
Kita bagai di syurga

(Ulang Korus)

Tak pernah hilang
Tak akan pergi
Tetap di hatiku
Kekal di hatiku
Hanya kamu
Tetap di hatiku
Tetap di hatiku

Lirik Lagu Bagai Bidadari - Tomok @ Lirikami


Read more: http://www.liriklagumuzik.co.cc/2010/12/lirik-lagu-bagai-bidadari-tomok.html#ixzz1Cz5ojai8

suke gile aq kat lagu nii ! huhu..best !

sambot bufday adek di TELOK BATIK~


huh ~ kol 8 pagi aq da bangon ! hahah..ta habes nak tidoo lagii ! da kene bangon ! taw tak nape aq kene bangon awal ?? haha,,sebab,,arini satu famili nak p sambot ari jadi adek aq,, MUHAMAD NURSYAQEL kat teluk batik ! nggee ~ tapi,,sebelom tuu,,,akak angah sume masak2 dulu ! tak kan la nak pi sane ta makan ape2 kot ! ermm,,lpas tuu,,aq on9 la kejap ! haha..ade peluang,walaupopn sedikit ! huhu...lpas tuu !ade perkara yg menyakitkan aty aq nak taw tak ! suar adek aq hilang ! suar yg die belik kat cameron ritu ! yg lain sume pakse2 aq soh cari suar tuu sebab dulu aq ade penah pakai kejap ! tapi,aq ta pakai pon ! da lame da pon ! mane la aq ingat aq letak kat mane ! shit ! bengang tol la aq ! huh ~ saba jela !aq bengang ,,aq tutup fb da teros kuar ruma ! bengang gile aq ! heee ~ rase mcm nak cekik2 je diorg sume tu ! hish ! aq dok je kat luar uma smpai la diorg nak pg daa !! naseb baik la aq da siap sume bju yg nak dibawak !!! ngee ~ lpas tu,,sume barang da siap masok dalam kereta ! kitorg pon berolak ! cadangnye nak pi uma mak cik dulu ! tapi,,akak tepon lpas tuu cakap,,mak cin ta jadi pegi ! hermm,,oke ! lpas tu ! teroskan jela perjalanan ke telok batik ! dalam pejalanan nak pg tuu,,aq diam je ! bengang aq terase lagi taw ! heee ~ sampai jer sane ,, akak tak sampai lagi ! tepon2,,rupenye die ade kat sitiawan sebab dye nak pg beli kek adek ! haa !!!
da lame tunggu die ! pg la jalan2 jap tengok2 barang ! tapi,,ta der ape yg nak dibeli pon ! haha..lpas tuu ! akak pon smpai ! kitorg pon angkat barang pg ke tepi laut ! punye la ramai org datang ! ya allah,,tuhan jela yg tahu ! ramainye ya amt ! runsing kepale otak aq !lpas tuu ! kitorg ta kire ape ! kitorg teros je makan ! lapa sangat da tawuk ! hahahahah,....lpas makan ! kitorg tangkap2 gmba ! smbil makan ! adek pon potong kek dye !!! tersambot la aru jadi dye tuu ! hahah...walaupon da terlepas tarikh nye ! hihi..lpas tu ape lagi ! adek teros pg mandi laut ! aq kan,,tak taw la nape tetibe je ta der mood nak mandi laut ! kalau tak ! aq la yang ta sab2 nak mandi ! mybe sebab mood aq ta baik kot kan ?
hihi.bia laa ! lainkali bole mndi lagi !lpas tuu ! akak ajak aq main banana tu ! tapi aq tak nak ! tapi,dye pakse jugak aq naik ! tak nak aq !  MALASS !  lpas tuu ! aq ngan mak pg la sembahyg zohor ! lau tak arini pg smayang jumaat ! tapi,da pg sini ! nak semayang jumaat apenye ! hihi..lpas tu plak !!! kak yg,,adek n angah pg  tuka baju ! terpakse la diorg berator ! panjang gile kene berator !!! raye cine ! biasalerr ! haha..padan muke ! nasib baik la aq tak mandi !!! sori cket aq nak beratur2 !!lpas tuu !! da siap tuka baju !!!  sume da nak balik daa ! angkat laa barang sume masok kerete !!! tapi,,sebelum tuu ,,,, nak singgah kat tesco yg baru bukak yg kat manjung tuu ! saje2 nak pg jalan2 !!! aq pon tuka baju jer kat tandas tesco tuu ! haha..da jalan2 !!! kitorg pon balik !!! dan smpai uma ngan selamat ! huhu..lpas smpai je uma ! aq teros smayang asar dan on9 ! huhuu..
k lah ! tu jela ! nanti syapik upload gmba pg telok batik ni eh ! kite tengok same2 !
ni la kek ari jadi adek aq !
sedapp !







babai !

Wednesday, February 2, 2011

pg ipoh sama kawan !!

time ni,,tgh tunggu wana kuar duit ! haha..
smpat la lagi !
yg ni plak,,tengah pilih2 ! smpat lagi minah ni
begamba ! hadoii !layann!!!

time ni,,nak pg beli jam ! wana nak pg beli ! aq ngan peah smpat
bergambar dulu ! haha
ni plak,,cite aq pg ipoh ngan wana,pika,mira n peah.kitorg nak pg beli buku laa ! hihi..pkol 8 aq bangon,,aq msj la mira,,tanye die ! die kat mane ! lpas tu,,dye jawab,,dye kat paret daa ! aq pon ta taw la nak tunggu kat mane !pike2 ! tunggu jela kat bustop dpan skola ni ! hurmm,,,tunggu la diorg,,pika cakap,,diorg da naik bus da nak ke ipoh,tetibe,,,bus nak ke ipoh pon muncul dpan mate aq ! aq pon,,tahan la bus tuu..tengok2 ! diorg ber empat ade dalam bus tuu ! haha,,aq sorg je laki ! ta pe2,,bkan nak keman2 pon..nak beli buku jerr !bnyak la gelagat kitorg dalam bus tu time tuu !haha..lawak2 ! lpas sejam berlalu,kitorg pon smpai kat stesye bus medan kid ! tunggu la bas nak pg parade,ta smpai berape minit pon,,bus nak ke parade da smpai ! kitorg pon naik,,baya la sehinggit jer ! haha,,lpas tu,,sembang2,,rupe-rupenye da smpai pon..kitorg gelak laa..ta pasan da smpai ! haha..time tu,,parade ta bukak lagi..10 minit lpas tu,,parade pon bkak,,kitorg serbu la,ape lagi ! minat berempat ni,,dyorg sume nak serbu tanda dulu ! lpas tu,,pusing2,,semue da kate lapar,,sjak dalam bas lagi tadi kitorg merungut kate lapar da ! haha..serbu la foodcourt ! sebelum tu,,korg nak taw,,mira,peah n wana pg tandas,,kiotorg nak taw wat ape?? haha..kitorg senyap2 pg cc kat foodcourt tuu.hee,,smpat lagi ! haha..lpas tuu,,wana tepon pika tanye kitorg at mane,,hihi ! kitorg cakap la kitorg kat cc..haha...diorg ta jumpe kitorg taw tak ?? memandangkan tempat duduk kat cc tu mcm kapel,,kitorg layan jela..haha..patot la diorg cari ta jumpe..lagipon,,tempat duduk tuu tersorok sket ! ngee ~ sume da ngadu lapar ! aq,,law dapat fb,,slagi ta habis time aq ! slagi tu aq duduk je kat stu ! habes bace komen2 org ! aq pon pg kat diorg,,diorg da order makanan dah ! sambil mamam,,kitorg sembang2 laa ! lpas tuu,,sume da kenyang ! baru nak pg beli dorayaki,,tapi,ta bukak lagi la ! bengang tol aq ! haha..lpas tu,,wana nak p beli jam !smbil tu,,bergambar la ! ape lagi ! haha
tak taw la nak amik buku ap !!
lpas tu kan ! kitorg pg la serbu popular plak !
tengah pilih buku yg nak dibeli ! 
hihi...
ni la bunge yg pikah nak tuu.ade ke dye suh aq beli bunge
ni tok dye..
ta der pasal laa !
huihi
ni plak,,nak naik balik pg jumpe wana..
time ni,,tgh makan ! kitorg nak try la sizzling kat parade
ya allah,,ta sedap weh..\
nyaris bukan duit aq..
wana belanje !
haha..rugi je beli..
yg ni plak,,pikah ! nak try gune copstick la konon !
tapi ta reti ! haha
yg ni plak wana ! ape la dye buat tuu !
ni mra n peah ! berebut nak makan ! hihi..
time ni ! nak balik daa..dalam bus !!
ni pon time nak balik ! emm,sedeh,,da nak balik
yg pnting,,happy !
tenga tunngu wana,,,kitorang turun la kejap,,saje2 nak bergamba !
kat bawah tu,,ade kedai bunge..kitorg amik peluang laa !
hihi
ermm,,tuje la serba sedikit tntg perjalanan kitorg menuju ke parade ritu ! harap2,,dapat la pg lagi !



potong rambott ??

2 minggu lpas kan,,sbelum cuti,,,aq ngan geng2 klas 4 sc 2 ! busy sangat dgn menghias klas,,mcm2 la kitorg buat ! tampal itu la,,ini laa ! smapi la satu mse,,kitorg stop ! dan tumpukan kepade plajaran only ! hihi..lpas tuu,,korg nak taw tak?? klas 4sc 2 kene dende sebab kan secebis kertas jee ! he,,,gile ke ape ! huh ! kitorg lpas tuu,,cpat2 kumpul duit tok bg kat ckgu ros ! smgt la kitorg,,baru nk kmpul duit nak beli cat klas waktu tuu ! tapi,,terpakse la bayar ! time tuu plak,,,ckgu zainal tetibe je masok ta bg salam,,teros tuju kat blik stor kat klas kitorg tu ! bengang aq taw ! yana,,ape lagi,,dye ta kire la sape,,dye sound je la ckgu tuu ! haha..kitorg sume diam jer ! hihi..taw2 je la yana kan..sape ta knal mulut dye ! lpas kumpul duit tu,,kitorg sume berpakat,,ape kate kalau kite ramai2 pg jumpe ckgu ros ?? sume terime pakat kitorg tuu,,then,,kitorg ppon ramai2 pg serbu ckgu..time tu,,,ckgu baru habes smbahyg zohor ! keluarje dye dari surau,,kitorg ramai2 serbu ! kitorg sume mintak maap kat dye !lpas mintak maap,,yana tanye pasal dende tadi,,ckgu cakap,,ckgu maapkan,,n dye kate lagi ! ta yah bayar duit dende tu KITORG APE LAGI,,TANPE SEGAN APE2,,KITORG MENJERIT ! HHHHHHOOOOOORRRAAAAAAYYYY!! haha,,lawak2 ! melepas la duit tuu ke tanga ckgu ! hik3 ! aq pon amik duit tuu n pg beli cat akhirnya ! haha..

hallo !!!


wah2 ! lame da ta bukak blog asenye kan ! ??
hemm,,ta peh2 ! arini aq tulis banyak2 oke ! hihi...ari senin ritu kan,,aq jumpe la illia,,dye tanye,,"syapik,,kamu pg ke ipoh ngan kitorg nanti??"aq pon jawab,,ta taw lagi laa...dlam aty aq,,mmg ade rase nak p,,tapi,,ta konpom lagi laa..hemm,,balik tuu,,aq teros pike,,nak p ke ta nak eh ??? emm,,,trngok2,,denga cite,,akak aq nak balik,,hah ??? aq pon pike nalik pasal pg ipoh tu,,emm,,ta nak la pg.akak aq ade kat cni..malas laaa..hihi ~ jangan mara ! bkan ta nak pg ek,,aq mmg nak p,,tapi,kebetulan akak aq ade balik la plak..ngee ~lpas tuu,,besoknye ! aq bangok je dari tido,,aq msj ngan anis,,dye ta jawab,,msj wana,,baru la dye jawab,,aq tanye la diorg kat mane tu ?? wana reply,,dyeorg kat dalam bus now ! haha..ow,,oke ! emm,,aty aq asyik pike jer,,ape la diorg tengah buat kan ?? msti best ! herm,tapi kan,,mubin,,along n haravind,,mcm ta caye jer diorg bole kua pg ipoh ngan kawan2 kan ?? ta caye aq mubin dapat pg ..haha,,slalunye,,ayah si mubin ni ta bagi pg mane2 pon ! mybe kali ni sebab dye nak pinda da kot ! dari pagi smpai ptg ,,aq asyik on9 je taw ! haha.ape nak buat lagi..haha..then,,ptg tu,,aq msj ngan ani,,dye ta balas2 pon..mybe ta der kridet atau ?? emm,,aq pon ta taw ! msj ngan wana,,dye reply,,diorg tenga tunggu bus nak balik ! hihi..lawak2 ! sian..mlm tu plak,,aq on9,,aq chat ngan mubin,,,sye kate,,best pg smalam ! hurmm..aq diam jer ! ta peh2 ! haha..

Sunday, January 23, 2011

oh my godd !!


glitter-graphics.com
oh my godd !!
kawan2 aq dah nak pinda ??? aduhh,,,nape ni !! jangan la tinggalkan aq !!!..tapi,,,,,x boleh laaa !!!! aq tak boleh halang diorang !!!
mubin,,along,,haziq,wana !!! diorang sume nak pg sbp,,,..nazurah nak pg mrsm,,adiba,,tikah n fadli nak pg skolah rk negeri !! untung diorang lah kan !!!! untung2 !! tapi,,aq tak boleh halang diorang ! nak pg,,pg lah !!

Saturday, January 1, 2011

epy new yearZ !!


 ☆ ☆ ░░ HAPPY NEW YEAR !! ░░░ ☆☆
    ☆☆♥░▓▓▓▓▓░░░░▓▓▓▓▓░░░▓▓░░░░▓▓♫░░☆ ☆
     ☆░░░♫░░▓▓░░▓░░░░░▓░▓▓▓░░░▓▓▓░♥☆☆ 
 ☆☆░░♥░░░▓▓░░▓░░░░░▓░░░▓░░░░░▓░♫☆☆ 

  ☆☆░♫░░▓▓░░░░▓░░░░░▓░░░▓░░░░░▓░♫░☆☆


  ☆☆░░░▓▓░░░░░▓░░░░░▓░░░▓░░░░░▓░♥░☆☆


 ☆☆░♥▓▓░░░░░░▓░░░░░▓░░░▓░░░░░▓░♫░ ☆
♫░▓▓▓▓▓▓░░░▓▓▓▓▓░░░▓▓▓░░░▓▓

~ *_* ~
huhu !! ari ni taun baru daa bagi tahun 2011,,ta sangke la rasenye..lagi sehari jer skola da nak mule..tadi da anta adek aq kat asama dye..dye pon sedeh nak tinggalkan keluarge ,,dye pon da bergelinag da air mate dye tadi,,tapi mybe dye tahan je kot..dye mmg,,jiwang cket..haha,apela dye tenga buat sekarang ni kat asama dye uh..ermm,arini jugak,,akak aq ade balik..smalam dye pg sambut taun baru kat ipoh..dye balik la paret tross..ermm,,aq pon sekarang ni dalam proses nak tunggu keputusan dari skola teknik brash ipoh..aq ade mohon ctu,,tapi ta taw la dapat ke tak..aq harap dapat la..skola ctu aq bole skola,,tapi masalah asama laa..ermm,,cakap tentang asama,,besok sepatotnye aq da bole masok asama dah..tapi,,buat taon ni,,aq ta mohon laa..aq pon ta taw nape laa.haha~ bia laa..ermm,,,kalau bole aq ta nak daa skola kat cni,,aq pon ta taw nape..haha..kalau ta dapat skola teknik kat ipoh,,aq mohon teknik grik jela kot..kot jela..haha,,~
ermm,,yang pnting skarang ni,,slamat tahon baru tok sume ! huhu.kejap je kan mase berlalu..pejam celik,,da 2011...usia pon smakin meningkat,,ermm,,dunia skarang ni da smakin laju da mase dye..so,,janganla kite buang mase ek !!


~ *_* ~